Allmän - och Estetisk Tandvård

Allmän tandvård hos No.8

Allmän tandvård och Estetisk tandvård syftar till tandbehandlingar som förebyggande behandling, reparerande behandling samt förbättrande behandling utseendemässigt och funktionellt.

Vår allmäntandläkare har 20 års erfarenhet från Sverige och England med specialisering inom estetisk och allmän tandvård.

Vi tror på förebyggande behandling, att ta hand om dina tänder och tandkött för att hindra att problem uppstår. Regelbundna tandundersökningar är viktigt för bra oral hälsa. Det är också viktigt att eliminera problem i tidigt skede för att undvika allvarliga sjukdomar eller andra komplikationer. 

Vi tror även på att man ska älska sitt leende. Med dagens moderna metoder kan alla uppnå sitt önskade vackra leende. Boka tid hos vår tandläkare och ta reda på dina möjligheter.

Peyman Tabrizi

Utbildad vid Karolinska Institutet. Över 20 års bred erfarenhet av allmän tandvård, arbetat i London och Stockholm, specialiserad inom estetisk tandvård samt tandersättningar.
Peyman har även erfarenhet att behandla patienter som är tandvårdsrädda, så du kan förvänta ett behagligt besök hos honom.

Vad kostar tandbehandling?

Hos No.8 presenterar tandläkaren alltid skriftlig kostnadsförslag inför behandlingen som ni kan diskutera ihop, och du kan i lugn och ro tänka över. Hos oss kan du avbetala dina behandlingar räntefritt från 339 kr/månaden. Du tar även del av statlig tandvårdsstöd i form av tandvårdsbidrag och högkostnadsskydd. 

Missa inte vår kampanj på tandundersökning för nya patienter, endast 590 kr. Välkommen!

Välkommen att boka tid hos vår tandläkare online. Eller fyll i kontakt formuläret så tar vi kontakt och hittar första lediga tid som passar dig.

Estetisk tandvård - få ett leende som du trivs med

Estetisk tandvård ger dig möjlighet att förbättra utseendet av dina tänder och ditt leende. Tänder är en viktig del av första intrycket och en källa till självförtroendet. Hos No.8 träffar du vår tandläkare Peyman som har lång erfarenhet med estetisk tandvård. Om det är så att du har sneda, spruckna, missfärgade eller små/stora tänder osv. så finns det alltid en lösning.

Estetisk tandvård kan vara en enkel tandblekning, skalfasader på en eller flera tänder, ersättning av tandluckor med tandreglering eller bro, eller en kombination av flera behandlingar. Hos No.8 får du en noggrann undersökning av din orala hälsa inkluderat tänder och tandköttet, bettförhållande och rötternas status. Sedan presenterar tandläkaren förslag på lösningar baserad på dina önskemål och dina möjligheter med pris.

Boka en konsultation och ta reda på dina möjligheter. Konsultation för estetisk tandvård inkl. Panorama röntgen kostar 590kr.

 

Tandblekning - vitare tänder

Tandblekning är en behandling för dig som önskar vita tänder. Vi bleker dina tänderna med säker odontologisk/tandläkarblekningsmedel, antingen på kliniken med resultat direkt i stolen, eller att du gör det hemma med en blekningsskena som vi beställer unikt efter dig och dina tänders passform. Vi rekommenderar alltid en djup rengöring av tänderna först - då får blekningsmedlet jobba direkt med din tands nyans istället för att jobba sig genom gamla missfärgningar. Detta är mer skonsamt, och ger ett vitare och mer hållbart resultat.

Hemma tandblekning kostar 3500kr, då scannar vi dina tänder och beställer individanpassade blekningsskenor som tar ca 1 vecka. Så får du instruktion i hur du ska använda tandblekningen hemma, vi brukar rekommendera att du bleker 3-4 h per dag, eller sova med tandblekningen. Du kan bleka dina tänder i 4-8 dagar beroende på när du är nöjd med nyansen. Du kan även spara blekningsskenan och använda den vid senare tillfällen. Då behöver du endast köpa blekningsmedlet som kostar 600 kr/tub och brukar räcka till en runda med blekning. 

Klinik tandblekning kostar 3990kr och pågår i 3 steg och tar ca 60-70 minuter. Du kan få up till 7 nyanser vitare tänder, säkert skonsamt och effektivt. Behandlingen börjar med:

1. En djup rengöring av tandsten och missfärgningar för att förbereda tänderna för tandblekning.

2. Vi lägger skydd över tandköttet för att undvika irritation.

3. Blekningsmedel läggs över tänder som önskas blekas till vitare. Vi använder en effektiv kemisk blekning som inte ger ilningar och den ska jobba i 20 minuter innan vi sköljer bort den. 

4. Vi kollar på resultatet tillsammans, om du önskar ännu vitare tänder så upprepar vi steg 3 en gång till.

Kontakta oss om du har frågor eller boka din tid online.

 

Tandersättningar och konstgjorda tänder (protetik), som implantat, bro, tandkrona och protes

Har du tappat en eller flera tänder pga. trauma, fraktur, olycka, tandköttsjukdomen parodontit, stora hål och lagningar, eller gjort en rotfyllning? Då finns det hållbara alternativ för tandersättning med konstgjorda tänder som också ser naturliga och fina ut. Lösningarna är många: implantat, krona eller bro, kanske en kombination! Beroende på dina tänders och tandköttets tillstånd kan man hitta den bästa lösningen för att ersätta den tappade tanden.

No.8s tandläkare Peyman har över 20 års erfarenhet och är extremt skicklig. På en konsultation får du veta dina möjligheter, tidsram samt kostnad. Du får även ta del av det statliga tandvårdsstödet från Försäkringskassan. Boka din konsultation online och ta reda på mer.

 

Förebyggande tandvård

Vi på No.8 tror på förebyggande tandvård. Regelbundna tandläkarbesök och professionell tandrengöring, samt individuellt anpassade råd kan förhindra problem från att uppstå med tänder och tandkött. Din tandläkare kan även upptäcka tillstånd i munnen tidigt och förhindra att de utvecklar sig till större problem.

Var det länge sedan du var på en tandläkarundersökning?
Boka din tid idag, du kan också utnyttja ditt tandvårdsbidrag från Försäkringskassan hos oss! En undersökning hos tandläkare Peyman kostar 950kr inkl röntgen och enkel rengöring. Välkommen!

 

Regelbundna undersökningar

Hur ofta man behöver gå till tandläkaren är individuellt. Någon behöver professionell tandrengöring 3-4 gånger per år, medan en annan behöver ta röntgenbilder två gånger per år, och andra kan det dröja 2 år mellan sina tandläkarundersökningar. Det viktigaste är att gå till tandläkaren regelbundet, enligt den takt man blir rekommenderad för att ha en bra oral hälsa och för att undvika större problem och behandlingar.

Är du osäker hur ofta du behöver gå till tandläkaren? Eller var det länge sedan en undersökning?
Boka din tid idag, så får du individuellt anpassade råd av vår erfarna och duktiga tandläkare Peyman. En undersökning kostar 950kr och inkluderar röntgenbilder samt enkel rengöring. Du kan också beställa en genomgående djup rengöring av tänderna hos vår tandhygienist Olha för 590 kr. Välkommen!

 

Hjälp för dig som är tandvårdsrädd

Många undviker att gå till tandläkaren för att de är tandvårdsrädda. Tyvärr kan det uteblivna tandläkarbesöken leda till utveckling av större problem med tänder och tandkött och bidra till behov för större behandlingar - som igen blir extra krävande för den som redan är tandvårdsrädd. Vi tror på förebyggande tandvård och regelbundna besök för att undvika stora problem med munhälsan.

Är du tandvårdsrädd?
No.8 har försökt skapa en harmonisk miljö med hemtrevliga detaljer och avslappnande musik. Vi tror på att god tid, tvåvägs-kommunikation och tillit bidrar till att du som är tandvårdsrädd kan så småningom slappna av. Tandläkare Peyman har många tandvårdsrädda patienter som har klarat att komma tillbaka till tandläkarstolen.
Prova du också, boka en tid för konsultation, eller kom förbi på Narvavägen 8, och känn efter. Välkommen in!

 

Kirurgiska ingrepp

Tandextraktion, att dra ut tänder, kan ibland innebära mindre kirurgiska ingrepp. Efter noggrann undersökning och röntgenbilder avgör vi om din operation ska göras hos oss på No.8 eller om vi ska remittera dig till våra samarbetande kirurger. Du kan lita på att du alltid är i goda och trygga händer.

 

Lagningar

Lagningar kan vara nödvändiga på grund av hål i tanden (karies), frakturer, gamla lagningar eller tandfyllningar som gått sönder och ska ersättas, eller amalgam fyllningar som måste bytas ut. Vår tandläkare kan hjälpa dig att göra lagningar i olika storlekar, fasonger och färger beroende på behov och tand. Lagningar görs med kompositmaterial i samma färg som din tand.
Priset beror på storleken av lagningen och är från 800kr - du kan utnyttja ditt statliga tandvårdsstöd från Försäkringskassa hos oss. Välkommen in!

 

Professionell tandrengöring/tandstensborttagning

Professionell tandrengöring är nödvändigt att göra med jämna mellanrum eftersom tandsten, svåra plack och missfärgningar inte går att borsta bort med vanlig tandborste.
Får tandsten sitta för länge blir det en plats för bakterier att samla sig och orsaka problem som hål i tänderna, eller tandkötts inflammation som kan igen utveckla sig till parodontit.

Du kan få en rengöring tillsammans med tandläkarundersökningen, eller beställa tid för endast professionell rengöring hos vår tandhygienist från 590kr. Du kan även utnyttja ditt statliga tandvårdsstöd från Försäkringskassan hos oss. Välkommen in!

 

Rotbehandlingar

Ibland blir hål i tanden så djup att den går ner till nerven, eller så irriterar en djup fyllning så pass att en rotfyllning/rotbehandling blir nödvändigt. Det kan även ibland också vara nödvändigt att revidera, byta ut, en äldre rotfyllning. Ofta startar det med intensiva ilningar eller smärta i tanden. Då får man bedövning och lindrande medel i tanden som dämpar smärtan, och rengöring i rotkanalen påbörjas.

No.8s tandläkare Peyman gör rotfyllnings behandlingar skonsamt och smärtfritt. Rotbehandlingens pris är beroende av tand och antal rötter/rotkanaler och börjar från 4000kr. Du kan utnyttja ditt statliga tandvårdsstöd från Försäkringskassan hos oss. Välkommen in!

 

Snarkskenor och bettskenor

Bettskena kan vara nödvändigt om du har bettfysiologiska problem. Det kan innebära problem med bettet, käkleden, problem att gapa, smärta, huvudvärk eller tandgnissling. Efter en konsultation hos vår tandläkare och noga undersökning får du tips och råd om hur du kan förbättra käkledens funktion - eventuellt även få bettskena som du kan ha om natten som hjälper att avlasta käken och skyddar tänderna.
En bettskena hos No.8 kostar 4000kr. Du kan utnyttja ditt statliga tandvårdsstöd från Försäkringskassan hos oss.

Kontakta oss om du har några frågor eller boka din tid online.

 

Tandutdragningar

Tandutdragning kan bli nödvändigt i samband med tandreglerings behandling, en tand som har för stora skador på grund av hål eller fraktur, eller på grund av tandlossning. Vi på No.8 förstår att det kan kännas obehagligt att dra ut en tand. Vi försöker göra miljön på salongen så avslappnad som möjligt, tar oss god tid, bedövar bra, och har en tvåvägs kommunikation hela tiden - för att du ska få en så behaglig och smärtfri upplevelse som möjligt.

Pris varierar beroende på orsak av tandutdrag samt vilken tand och börjar från 1050kr. Hos oss kan du utnyttja ditt statliga tandvårdsstöd från Försäkringskassan.

 

Akut tandvård

Det sägs att tandsmärta, ont i tanden, är en av de värsta sorten som vi människor kan uppleva. Har du ont i tanden? Ring så hjälper vi dig! Vi hittar orsaken genom undersökning och röntgenbilder samt lindrar smärtan. Så kan vi diskutera vad som behövs göras och vilka möjligheter som finns. Välkommen in!

Kontakta oss om du har några frågor eller boka din tid online.

Allmän tandvård

Konsultation

På konsultation hos No.8  får du full översikt över dina behov och möjligheter för att uppnå riktig bett, god oral hälsa, och vackert leende, i tät dialog med tandläkaren.