Boka time
Online Konsultation

Tandreglering för vuxna

Det är aldrig för sent för tandreglering. No.8 ortodonti erbjuder oförpliktande konsultation, även gratis digitalt, där du får möjlighet att diskutera med vår specialist i Ortodonti och få svar på dina frågor. Hos oss kan du få information om olika behandlingsalternativ och eventuella ersättning-rättigheter du kan ha från Försäkringskassan, som endast gäller om du behandlas hos en specialist godkänd av Socialstyrelsen.

 

Vi erbjuder också kostnadsfri online konsultation här.

Varför tandställning?

Tandreglering är en möjlighet oavsett ålder. Vuxna kan behöva kosmetisk behandling på grund av trångställning, sneda tänder eller funktionella bettfel som uppstått nyligen eller varit obehandlade sen barndomen. Tänder kan också ha förflyttat sig på grund av tandköttssjukdomar som parodontit. En specialist i Ortodonti har utbildning och spetskompetensen som krävs för att kunna bedöma och erbjuda den bästa tandregleringsmetoden för dina behov och önskemål. 

Damon - vuxna - tandreglering.jpg

Hur går tandreglering till?

konsultation hos No.8 Ortodonti får du full översikt över dina behov och möjligheter i tät dialog med Ortodontisten. Klinisk undersökning kompletteras med översikts-röntgen (OPG), Cephalogram (käkarnas position samt ansiktsprofil med mera) och ett digitalt avtryck av dina tänder och ditt bett. Hos oss på No.8 Ortodonti har du tillgång till den mest moderna teknologin och uppdaterade tandregleringsformer, hos en erfaren Ortodontist. 

Boka tid idag!

 

Efter undersökningen får du information om dina möjligheter och vad du kan förvänta dig i resultat efter tandreglering. Tillsammans kan du och specialisten bestämma vilken tandställning som passar dina behov bäst. Vi tillämpar alltid fast pris som är konkurrenskraftigt. Inga överraskningar, inga bekymmer.

 

No.8 Ortodonti erbjuder alla typer tandreglering behandlingar.

   

Osynlig tandställning som Invisalign och Incognito är skräddarsydda tandregleringsmetoder som tillpassas varje patient individuellt. Invisalign är osynlig tandställning, en serie diskreta och avtagbara plastskenor som flyttar tänderna skonsamt och raskt, utan obehag. Incognito är en avancerad helt osynlig tandställning som sitter på baksidan av tänderna. Du kan läsa mer om dessa behandlingar här

 

Klassisk fast tandreglering är tandställning som sitter på framsidan av tänderna. Du kan välja mellan klassisk stål, vit porslin eller genomskinliga fästen. 

 

No.8 Ortodonti är också expert på Damon systemet. Damon är en modern tandreglering med både metall och genomskinliga fästen. Damon är en mycket effektiv och tand-besparande metod, med små diskreta fästen, som du kan läsa mer om också på producentens hemsida här.

Tandreglering behandlingsförlopp

Efter överenskommelse om tandställning-behandling och pris signerar vi ett avtal där all information står, inklusive tidpunkter för behandlingsstart och kontroller. 

 

Vid behandlingsstart med tandställning kan tänderna bli lite ömma och kännas något lösa de första dagarna eftersom tand-förflyttningen börjar omedelbart. Detta går över efter några dagar, men kan upprepa sig efter varje kontroll då tandställningen stramas åt. Det tar lite tid att vänja sig till tandställningen, och munhygien blir viktigare än någonsin.

konsultation-No8 Ortodonti-Stockholm.jpg

Tandställning och Munhygien

Tandställning bidrar till mer ackumulering av plack och bakterier på tänderna och runt fästena. Så det är extra viktigt att hålla en god munhygien för att undvika hål i tänderna samt tandköttsinflammation.

Med Invisalign blir dina hygienrutiner inte ändrade eftersom du tar ut plastskenan och borstar tänderna som vanligt. Även skenorna ska rensas noga.

 

Med fastsittande tandställning behöver du fortsätta borsta tänderna 2 ggr dagligen, och vi rekommenderar även sköljning med fluor. Soloborste eller tandtråd är bra redskap för att komma till mellanrum och runt fästen.

 

No.8 Ortodonti ger dig detaljerad vägledning i hur du kan hålla din nya tandställning ren. 

Tandreglering behandlingens avslutning och retention

När önskat resultat är uppnått, och du är nöjd med ditt nya leende, avslutas den aktiva behandlingen genom att tandställningen tas bort. En tunn metalltråd, "retainer", limmas på baksidan av tänderna för att stabilisera dem och hindra oönskad förflyttning. Det är viktigt att retainern sitter ordentligt på plats. Om den lossnar måste du snabbt ta kontakt. Det är också viktigt att etablera kontroller för att följa upp behandlingsresultatets stabilitet. 

 

Hos oss på No.8 Ortodonti får du alltid en personlig uppföljning efter avslutad behandling.

Samarbete är nyckelordet för framgångsrik behandling

No.8 Ortodonti informerar och instruerar patienten kontinuerligt. En vällyckad ortodontisk behandling är beroende av god kommunikation och gott samarbete mellan alla parter. Förutsättningen för att nå målet vid den överenskomna tiden och kostnaden är att patienten möter upp på tiderna, följer instruktionerna från Ortodontisten, och tar väl hand om munhygienen och tandställningen.

 

Vi svarar gärna på dina frågor. Kontakta oss här. Eller beställ en kostnadsfri online konsultation här.

Stockholm

Narvavägen 8

115 23, Stockholm

no8a.png
  • Facebook
  • Instagram