Behandling

Tandställning

Hur fungerar tandreglering?

Fast tandställning är plattor/fästen, “brackets” på engelska, som är limmade på fram eller baksidan av tänderna, samt en båge av tunn metall som sitter fast i fästena.
Metallbågen applicerar kraft på tänderna via fästena, för att främja en önskad rörelse till rätt läge. Det finns olika typer fästen, av olika material och i olika storlekar.

Läs mer om Tandreglering för barn med eller utan check här.

Damon - Tandställning på framsidan av tänderna

Traditionell tandställning har plattor/fästen av stål och sitter på framsidan av tänderna. Den klassiska sorten har större fästen, men det finns också små metallfästen, med extra tunn metallbåge från systemet Damon. 

Damon erbjuder också genomskinliga eller vita fästen. Damon är en tandbesparande metod, alltså mindre behov för att dra ut tänder, som också uppnår resultat snabbare. Damon fästens små storlek gör de mindre synliga, men också mer behagliga att ha på och enklare att rengöra. Du kan läsa mer om Damon här

Clarity är ett annat alternativ, som består av porslin fästen. Dessa kan uppfattas som mer diskreta än traditionella fästen i stål. Du kan läsa mer om Clarity här.

Damon clear logo

Incognito - Tandställning på baksidan av tänderna

Incognito är en helt osynlig tandställning, med platta fästen som limmas på baksidan av tänderna. Varje fäste tillpassas till varje enskild patient, och till varje enskild tand. Detta skapar optimal komfort för patienten, som kan leva ett helt normalt liv utan att bli störd eller hindrad av att ha tandreglering på tänderna. Ingen ser det, ingen tänker på det och ingen kommer att märka det, Incognito tandställning är väl undangömd.

​Incognito är en effektiv metod, producerad i dyrare material och är mer tekniskt krävande. 

Incognito light lämpar sig bäst för enklare trångställningar, rotationer och små mellanrum i fronten, alltså framtänderna. Precis som vanlig Incognito, sitter Incognito light på baksidan av framtänderna. Kandidater för denna behandlingsmetod bedöms av No.8 ortodontisten i samråd med patienten.

Vad kostar tandreglering?

Tandställning kostar från 339 kr / månaden.

No.8 Ortodonti tillämpar fast paketpris för varje individuell behandling som inkluderar hela processen, även stabilisering. Priset varierar beroende på graden av bettfel. På konsultationen får du veta pris och förslag på räntefri avbetalning från 339kr /månaden. Läs mer om våra priser här.

Du kan också lösa in din tandregleringscheck från Region Stockholm hos oss och få gratis klassisk tandreglering behandling.